Jornades sobre Democràcia i Drets Fonamentals, 20 i 27 d'octubre 2018, Barcelona

Enguany ODEM organitza una sèrie de seminaris oberts al públic per reflexionar sobre els reptes que afrontem com a societat pel que fa als nostres drets democràtics. Volem que aquests seminaris siguin participatius ja que creiem fermament en el paper que la ciutadania pot aportar en la resolució dels nostres conflictes socials i polítics.


En les jornades Democràcia i Drets, experts aprofundiran sobre els drets fonamentals i les seves garanties. En concret, els drets a la llibertat d’expressió, d’informació, manifestació i protesta. Farem una repassada històrica des de la transició fins a l’actualitat. Examinarem casos de vulneracions, quines són les vies per reclamar-les i reflexionarem sobre el dret comparat, el dret intern i internacional.

Adjuntem el programa. 

Dissabte 20 d´octubre
Lloc: Casa Elizalde (sala teatre)
Carrer de València, 302
08009 Barcelona


Dissabte 27 d´octubre
Lloc: Espai 30 Ateneu Sagrerenc
Darrere la Nau Ivanow
Passatge Bofarull, 11
08027 Barcelona

Declaración ODEM 21D 2017

Tranquilidad, la nota dominante de una jornada electoral con una alta participación y sin incidencias significativas, en contraposición con una campaña marcada por la tensión política y la crisis institucional.  

Declaració ODEM 21D 2017

La tranquil·litat, nota dominant d’una jornada electoral amb alta participació i sense incidències significatives en contrast amb una campanya marcada per la tensió política i la crisi institucional.

Cursos coorganitzats amb COLPIS

CURS : DRETS I LLIBERTATS EN RISC? ANÀLISI CRÍTICA DEL MOMENT ACTUAL I DELS MECANISMES DE PROTECCIÓ DE DRETS I LLIBERTATS

Sessions conduïdes per part d'experts/es en què s'analitzarà l'estat actual dels drets i llibertats a Catalunya. Aquest curs està co-organitzat amb el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (COLPIS) i amb l'Insitut de Ciències Polítiques i Socials, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.

El curs tindrà lloc del 31 d'octubre al 5 de desembre, els dimecres, de 18 a 20h, a la seu del COLPIS. Properament concretarem les dates de totes i cadascuna de les sessions.

 

SEMINARI PARTITS POLÍTICS

Aquest seminari serà impartit per L'OPCAT, l'Obsevatori dels Partits Polítics de Catalunya, el primer observatori permanent sobre el funcionament orgànic dels partits polítics de Catalunya. Co-organitzat amb COLPIS i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

 

S'impartirà els dilluns, de 17 a 20 hores, els dies 29 octubre, i 5, 12 i 19 de novembre. El període de matriculació finalitza el 26/10. La inscripció es pot fer a totes o a alguna de les sessions. 

 

Ambdues activitats són gratuïtes!

 

Matrícula fins el 26/10 a formacio@colpis.cat

És imprescindible que les persones interessades en inscriure's enviïn un correu electrònic a formacio@colpis.cat indicant les següents dades (totes les dades són requerides):
- Nom i cognoms
- Indicar si és col·legiat/da (del Colpis) o no
- Correu electrònic de contacte
- Telèfon de contacte
- Sessió o sessions a les quals es vol apuntar. En cas de ser a totes, només caldria indicar 'totes les sessions'.

Membres de la Junta

Mar Aguilera i Vaqués

És professora de dret constitucional a la Universitat de Barcelona. És membre del Fons de Defensa Ambiental.

Ha participat com a observador electoral i directiva en missions d'observació arreu del món amb la UE, la OSCE i OAS. 

 

Noemi Morell i Alsina

És professora de dret internacional públic a la Universitat de Barcelona. És advocada amb experiència en diferents sistemes legals i consultora en cooperació al desenvolupament i en formació per a vàries entitats socials.

Ha participat en missions d'assistència tècnica i d'observació electoral desplegades per les principals organitzacions internacionals.

 

Andreu Solà i Martín

És professor de conflictologia i relacions internacionals a la Universitat Blanquerna i a la Universitat Oberta de Catalaunya. 

Treballa com a consultor internacional en l'àmbit de la resolució de conflictes i ha participat en nombroses missions d'observació electoral, la major part a l'Àfrica.