Benvingudes i benvinguts a ODEM

Els fins de l'associació són promoure els valors democràtics, enfortir els processos de socialització política, contribuir a la millora del sistema electoral i dels procediments de representació política, millorar el coneixement dels principis reguladors dels processos electorals, consolidar una xarxa catalana d'experts en temes d'observació i assistència electoral i promoure la cooperació en aquest àmbit. Per aconseguir aquestes finalitats, entre d'altres activitats, l'associació organitza cursos i seminaris, observa processos electorals i grups de treball.

L'associació està constituïda per un grup d'experts catalans amb una dilatada experiència en l'àmbit de l'observació electoral internacional. 

Jornades sobre Democràcia i Drets Fonamentals, 20 i 27 d'octubre 2018, Barcelona

Enguany ODEM organitza una sèrie de seminaris oberts al públic per reflexionar sobre els reptes que afrontem com a societat pel que fa als nostres drets democràtics. Volem que aquests seminaris siguin participatius ja que creiem fermament en el paper que la ciutadania pot aportar en la resolució dels nostres conflictes socials i polítics.


En les jornades Democràcia i Drets, experts aprofundiran sobre els drets fonamentals i les seves garanties. En concret, els drets a la llibertat d’expressió, d’informació, manifestació i protesta. Farem una repassada històrica des de la transició fins a l’actualitat. Examinarem casos de vulneracions, quines són les vies per reclamar-les i reflexionarem sobre el dret comparat, el dret intern i internacional.

Adjuntem el programa. 

Dissabte 20 d´octubre
Lloc: Casa Elizalde (sala teatre)
Carrer de València, 302
08009 Barcelona


Dissabte 27 d´octubre
Lloc: Espai 30 Ateneu Sagrerenc
Darrere la Nau Ivanow
Passatge Bofarull, 11
08027 Barcelona

Cursos coorganitzats amb COLPIS

CURS : DRETS I LLIBERTATS EN RISC? ANÀLISI CRÍTICA DEL MOMENT ACTUAL I DELS MECANISMES DE PROTECCIÓ DE DRETS I LLIBERTATS

Sessions conduïdes per part d'experts/es en què s'analitzarà l'estat actual dels drets i llibertats a Catalunya. Aquest curs està co-organitzat amb el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (COLPIS) i amb l'Insitut de Ciències Polítiques i Socials, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.

El curs tindrà lloc del 31 d'octubre al 5 de desembre, els dimecres, de 18 a 20h, a la seu del COLPIS. Properament concretarem les dates de totes i cadascuna de les sessions.

 

SEMINARI PARTITS POLÍTICS

Aquest seminari serà impartit per L'OPCAT, l'Obsevatori dels Partits Polítics de Catalunya, el primer observatori permanent sobre el funcionament orgànic dels partits polítics de Catalunya. Co-organitzat amb COLPIS i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

 

S'impartirà els dilluns, de 17 a 20 hores, els dies 29 octubre, i 5, 12 i 19 de novembre. El període de matriculació finalitza el 26/10. La inscripció es pot fer a totes o a alguna de les sessions. 

 

Ambdues activitats són gratuïtes!

 

Matrícula fins el 26/10 a formacio@colpis.cat

És imprescindible que les persones interessades en inscriure's enviïn un correu electrònic a formacio@colpis.cat indicant les següents dades (totes les dades són requerides):
- Nom i cognoms
- Indicar si és col·legiat/da (del Colpis) o no
- Correu electrònic de contacte
- Telèfon de contacte
- Sessió o sessions a les quals es vol apuntar. En cas de ser a totes, només caldria indicar 'totes les sessions'.

Declaració ODEM 21D 2017

La tranquil·litat, nota dominant d’una jornada electoral amb alta participació i sense incidències significatives en contrast amb una campanya marcada per la tensió política i la crisi institucional.

Seminari d'Educació Cívica i Electoral: Població Estrangera

Us convidem al seminari d´educació cívica i electoral el proper dilluns 19 de Novembre de 17h a 20h amb la col·laboració d´AMIC i l'Ajuntament de Barcelona.

La jornada té com a objectiu sensibilitzar als estrangers en educació cívica i electoral de cara a les eleccions municipals del 2019. En la taula rodona debatrem sobre les dificultats que tenen els estrangers que no pertanyen a la Unió Europea per accedir al cens electoral. Així mateix, ens referirem a les nacionalitats que tenen convenis de reciprocitat i podran votar l´any vinent.

La jornada constarà de tres taules: una institucional, una altra acadèmica i una altra d´entitats.